Games-Expo 2012

Σχετικά με το Games Expo 2012

                        main logo
Tο ΙΕΕΕ Computer Society Student Chapter του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Φοιτητικό Παράρτημα ΙΕΕΕ του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει το πρώτο Ελληνικό Games Expo στην πόλη της Πάτρας.

Μία σειρά επιτυχημένων εκδηλώσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών,αλλά και η τεχνογνωσία σε συνδυασμό με την όρεξη των μελών της οργανωτικής επιτροπής οδήγησαν στην απόφαση για την διοργάνωση μιας εκδήλωσης που αφορά έναν τομέα που όλοι ξέρουμε από “μικροί” αλλά θέλουμε να μάθουμε περισσότερα, αυτόν... των Video Games!

Τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν σήμερα μέσο ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες και φύλα, με τεράστια απήχηση τόσο στο νεανικό κοινό όσο και στους ενήλικες. Είναι διαθέσιμα σε κάθε μορφής ψηφιακή συσκευή από κονσόλες μέχρι κινητά τηλέφωνα. Σταδιακά αλλάζουν τον τρόπο που επικοινωνούμε, που αλληλεπιδρούμε, που μαθαίνουμε, που εργαζόμαστε.Είναι ένα μέσο με σημαντική ιστορία, αλλά ακόμα σημαντικότερο μέλλον. Αξίζει να τα γνωρίσουμε καλύτερακαι ποιος καλύτερος τρόπος από το να παρουσιάσεις τον τομέα αυτό σε νέους φοιτητές με ενδιαφέρον και όρεξη για μάθηση!

 

Η εκδήλωσή αυτή θα απευθύνεται γενικότερα στο ευρύ κοινό, αλλά κυρίως σε νέους και φοιτητές που ενδιαφέρονται για τον τομέα του Gaming στην Ελλάδα.


Στόχος μας είναι η εκδήλωση να απαρτίζεται από μία σειρά ομιλιών από ερευνητές αλλά και Ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Gaming στην Ελλάδα καθώς και η ενημέρωση του κοινού για το πώς ξεκίνησαν,τι συμβαίνει αυτή την περίοδο στο χώρο του Gaming στην Ελλάδα, πώς βλέπουν το μέλλον των βιντεοπαιχνιδιών στην Ελλάδα,τις επιχειρηματικές λύσεις μέσα από το συγκεκριμένο τομέα, η ενημέρωση για τα στάδια και τις διαδικασίες ανάπτυξης ενός βιντεοπαιχνιδιού και τέλος η επίδειξη Demo Videos από βιντεοπαιχνίδια που έχουν αναπτυχθεί. Επιμέρους στόχος μας να ενισχυθεί η παρουσία της Ελλάδας στον αναπτυσσόμενο χώρο των videogames.

Βασική μέριμνα της εκδήλωσης είναι να έρθουν οι νέοι σε πιο άμεση επαφή με τον χώρο του Game Development στην Ελλάδα και να να δωθεί έμφαση στη διασύνδεση μεταξύ ακαδημαϊκού-ερευνητικού λόγου και παραγωγής & ανάπτυξης των videogames. Με προσωπική επαφή και γόνιμο διάλογο μεταξύ εταιρειών,ερευνητών και νέων θα προκύψουν ενδιαφέρουσες προτάσεις και προοπτικές για τους συμμετέχοντες και από τις δύο πλευρές. 

Προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, κάθε συμμετέχουσα εταιρία μπορεί να παρουσιαστεί στο κοινό μέσα από μία ομιλία, ενώ παράλληλα θα μπορεί να έχει το δικό της χώρο στην έκθεση, τον οποίο μπορεί να διαμορφώσει όπως θέλει έτσι ώστε να είναι ελκυστικός προς τους επισκέπτες της. Έτσι, σε ένα φιλικό κλίμα θα μπορούν όλοι οι παρευρισκόμενοι να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες της εταιρίας, τυχόν θέσεις εργασίας,αλλά και τα Gaming Projects με τα οποία ασχολείται. Παράλληλα θα δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να παίξει τα βιντεοπαιχνίδια αυτά σε ειδικά τοποθετημένες κονσόλες έτσι ώστε να ζήσει από κοντά την συναρπαστική εμπειρία του Gaming.Τέλος, η κάθε εταιρία από την πλευρά της, θα διαφημιστεί και θα γίνει γνωστή σε νέους φοιτητές και μηχανικούς ενώ παράλληλα θα δείξει ότι στηρίζει εθελοντικές πρωτοβουλίες παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι παρουσιάσεις θα είναι διάρκειας 20-30 λεπτών.

Όσες εταιρίες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή καλούνται να έρθουν σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του IEEE Computer Society Student Chapter μέσω email στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   ή τηλεφωνικά στο 6979378605.


 

IEEE Computer Society Student Chapter-University of Patras,Greece

Top Desktop version